Dodatki funkcjonalne

Dodatki funkcjonalne

Mieszanki funkcjonalne wykorzystywane są głównie do produkcji wędlin. Nasza oferta obejmuje wszelkiego rodzaju dodatki niezbędne do przygotowania wyrobów mięsnych i wędliniarskich. 

Proponujemy kompletne rozwiązania mieszanek funkcjonalnych:

  • solanek nastrzykowych i zalewowych
  • preparatów do kutrowania

oraz

  • białek roślinnych i zwierzęcych
  • dodatków spożywczych. 

Posiadamy w swojej ofercie grupę produktów bez dodatków smakowych oraz szeroką gamę zawierającą aromaty mięsne o różnych profilach z udziałem naturalnych przypraw i ekstraktów. Jesteśmy w stanie dopasować produkt do indywidualnych oczekiwań klienta i dostosować go do wybranego asortymentu.

 

Zapewniamy:

  • produkty dedykowane do  asortymentu
  • preparaty do wyrobów tradycyjnych jak i wysokowydajnych
  • efekty zgodne z oczekiwaniami
  • asortyment bez dodatku glutaminianu monosodowego i  alergenów.

Oferujemy również szeroką gamę dodatków funkcjonalnych i smakowych dla przetwórstwa rybnego.

Mieszanki funkcjonalne do solanek

Solanki wykorzystywane są przy peklowaniu, czyli procesie mającym na celu utrwalenie smaku i wyglądu mięsa oraz przedłużeniu jego trwałości. Dobrej jakości solanka stanowi wartościowy dodatek do wyrobów wędliniarskich. Wymaga jednak zastosowania najlepszej jakości dodatków funkcjonalnych, takich jak mieszanki dostępne w naszej ofercie.

Solanki nastrzykowe wykorzystywane są do produkcji wyrobów wędliniarskich z kawałków mięs, takich jak wszelkiego rodzaju szynki. Solanki zalewowe znajdują zastosowanie przy przygotowywaniu produktów rozdrobnionych, jak konserwy, kiełbasy czy bloki wędlin. Dostępne w naszej ofercie w wielu wariantach mieszanki funkcjonalne doskonale sprawdzą się w produkcji każdego rodzaju wyrobów wędliniarskich.

Produkujemy również mieszanki funkcjonalne do kutrowania, czyli procesu rozdrabniania mięsa i łączenia go z dodatkami białkowymi i smakowymi. Kutrowanie to element procesu produkcji wędlin homogenizowanych, kiełbas, parówek czy pasztetów. Dodatki funkcjonalne do kutrowania obejmują zarówno składniki białkowe, dodatki bezsmakowe, jak również aromatyczne przyprawy zapewniające gotowym wyrobom wyjątkowy smak.

 


 

...
jugema