Dodatki funkcjonalne
Mieszanki funkcjonalne wykorzystywane są głównie do produkcji wędlin. Nasza oferta obejmuje wszelkiego rodzaju dodatki niezbędne do przygotowania wyrobów mięsnych i wędliniarskich.
Proponujemy kompletne rozwiązania mieszanek funkcjonalnych:
- solanek nastrzykowych i zalewowych
- preparatów do kutrowania
oraz
- białek roślinnych i zwierzęcych
- dodatków spożywczych.
Posiadamy w swojej ofercie grupę produktów bez dodatków smakowych oraz szeroką gamę zawierającą aromaty mięsne o różnych profilach z udziałem naturalnych przypraw i ekstraktów. Jesteśmy w stanie dopasować produkt do indywidualnych oczekiwań klienta i dostosować go do wybranego asortymentu.
Zapewniamy:
- produkty dedykowane do asortymentu
- preparaty do wyrobów tradycyjnych jak i wysokowydajnych
- efekty zgodne z oczekiwaniami
- asortyment bez dodatku glutaminianu monosodowego i alergenów.
Oferujemy również szeroką gamę dodatków funkcjonalnych i smakowych dla przetwórstwa rybnego.
Mieszanki funkcjonalne do solanek
Solanki wykorzystywane są przy peklowaniu, czyli procesie mającym na celu utrwalenie smaku i wyglądu mięsa oraz przedłużeniu jego trwałości. Dobrej jakości solanka stanowi wartościowy dodatek do wyrobów wędliniarskich. Wymaga jednak zastosowania najlepszej jakości dodatków funkcjonalnych, takich jak mieszanki dostępne w naszej ofercie.
Solanki nastrzykowe wykorzystywane są do produkcji wyrobów wędliniarskich z kawałków mięs, takich jak wszelkiego rodzaju szynki. Solanki zalewowe znajdują zastosowanie przy przygotowywaniu produktów rozdrobnionych, jak konserwy, kiełbasy czy bloki wędlin. Dostępne w naszej ofercie w wielu wariantach mieszanki funkcjonalne doskonale sprawdzą się w produkcji każdego rodzaju wyrobów wędliniarskich.
Produkujemy również mieszanki funkcjonalne do kutrowania, czyli procesu rozdrabniania mięsa i łączenia go z dodatkami białkowymi i smakowymi. Kutrowanie to element procesu produkcji wędlin homogenizowanych, kiełbas, parówek czy pasztetów. Dodatki funkcjonalne do kutrowania obejmują zarówno składniki białkowe, dodatki bezsmakowe, jak również aromatyczne przyprawy zapewniające gotowym wyrobom wyjątkowy smak.